http://www.progastro24.pl

Lunch menu w restauracji Ed Red

22-05-2014

Chłodnik ogórkowy z marynowanym łososiem, wiejska terrina z sałatką z ziół i rzodkiewek, kurczak zagrodowy w czerwonym winie na perłowej kaszy z sałatką z pomidorów… - to tylko niektóre z propozycji szefa Adama Chrząstowskiego. W nowym lunch menu goście znajdą propozycje dań oparte na sezonowych składnikach.

 

Nowo otwarta restauracja Ed Red przy Sławkowskiej 3 od 21 maja proponuje gościom lunch menu w dni robocze, w godzinach od 12 do 17. W menu znajdziemy propozycje pobudzających apetyt przystawek: chłodnik ogórkowy z marynowanym łososiem i jajkiem, wiejska terrina doskonale komponująca się z sałatką z ziół i rzodkiewek oraz omlet ze szczypiorkiem i szparagami. Szef kuchni przygotował również trzy propozycje dań głównych: delikatne policzki wieprzowe z sosem musztardowym z ziemniaczanym puree i sałatką z jabłek, kurczaka zagrodowego w czerwonym winie na perłowej kaszy z sałatką z pomidorów, dorsza w cieście z sałatą ogrodową i frytkami. Smakowite przystawki można dowolnie łączyć z daniami głównymi w atrakcyjne cenowo pakiety. To idealna propozycja na spotkanie biznesowe lub popołudniową przerwę na lunch. Właściciel restauracji planuje zmieniać lunch menu przynajmniej 2 razy w miesiącu.

Restauracja Ed Red serwuje starannie wyselekcjonowane mięso z polskich hodowli, przyrządzane przez Adama Chrząstowskiego – jednego z najlepszych polskich szefów kuchni. Specjalnością lokalu są steki sezonowane na sucho. Restauracja jako jedyna w Polsce posiada szafę Maturmeat, w której dojrzewa wołowina z krów francuskiej rasy Limousine.

Ed Red

ul. Sławskowska 3

Godziny otwarcia

Niedziela-czwartek 12.00-23.00

Piątek-sobota 12.00-24.00

Lunch menu obowiązuje od poniedziałku do piątku w godzinach od 12.00 do 17.00. 

Dodaj komentarz:




Komentarze:



 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017
  • Worldfood