http://kpp.mtp.pl/pl/


http://kongresszefowkuchni.pl/

Gault&Millau Tour 2017 – na początek: Warszawa

01-06-2017

Ponad 150 szefów kuchni z Centrum Polski i Lubelszczyzny spotka się 12 czerwca br.           w restauracji Signature w Warszawie. Będą wymieniać się doświadczeniem, podpatrywać najnowsze trendy kulinarne i szukać inspiracji obserwując kolegów i koleżanki po fachu. Podczas wydarzenia zostaną też wręczone regionalne nagrody dla najlepszych szefów w pięciu kategoriach, m.in. Szefa Roku.

 

Tegoroczne spotkanie odbędzie się w jednym z najciekawszych miejsc na kulinarnej mapie stolicy – restauracji Signature – wyjątkowej, ze świetną autorską kuchnią Wojciecha Kiliana i oryginalnej ze względu na wystrój i lokalizację. Restauracja mieści się w odrestaurowanych wnętrzach XIX wiecznej kamienicy przy ulicy Poznańskiej. Jońskie kolumny oraz sierp i młot u ich zwieńczenia przypominają, że te mury widziały i słyszały nie jedno…Smaczku dodaje fakt, że przed laty mieściła się tu ambasada sowiecka, przemianowana później na ambasadę Związku Radzieckiego.

 

W tych dostojnych wnętrzach, zaaranżowanych z niezwykłym wyczuciem i elegancją, spotkają się szefowie kuchni z województw mazowieckiego, łódzkiego i Lubelszczyzny. Wydarzenie ma charakter networkingowy. Nagrodzeni w pięciu kategoriach szefowie: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent,  Szef Jutra  i Szef Roku zaprezentują swoje popisowe dania. Werdykt w jednej z kategorii podczas warszawskiego spotkania wzbudzi z pewnością wiele kontrowersji. Dlaczego? Wszystko będzie jasne 12 czerwca.

Do udziału w wydarzeniu zostali także zaproszeni partnerzy Gault&Millau Polska - firmy oferujące m.in. produkty i usługi dla branży gastronomicznej. W tym roku podczas wszystkich Tour będą obecni: Callebaut (największy na świecie producent czekolady), Cheman (producent profesjonalnej odzieży gastronomicznej), Gastro Magic (największa w Polsce wypożyczalnia sprzętu gastronomicznego), Jaguar (producent luksusowych samochodów), Makro (sieć sklepów z najwyższej jakości produktami spożywczymi) i Marine Harvest (światowy lider w przetwórstwie łososi). Gościnnie na warszawskim spotkaniu pojawią się również Ani Ani (projektant i producent oryginalnych mozaik i ceramiki) oraz Browar Pinta (producent ponad 30 rodzajów piw, m.in. ale, lagerów i sahti).

Dla szefów  kuchni odwiedzenie stoisk partnerów jest zawsze okazją do zapoznania się z najnowszymi produktami i do nawiązania współpracy biznesowej.

Ideą Gault&Millau Tour jest stałe i kompleksowe podnoszenie poziomu kulinarnego w Polsce, a celem spotkań w czterech regionach jest integrowanie środowiska gastronomicznego oraz tworzenie płaszczyzny do wymiany wiedzy i doświadczeń.  Ważnym elementem Tour jest także podkreślanie unikalnego charakteru kultury i tradycji danego regionu, poprzez jego kuchnię i regionalne produkty, które w swoich daniach wykorzystują nagrodzeni szefowie.

 

Więcej informacji o nadchodzących Tourach na profilu Gault&Millau Polska na Facebooku: https://www.facebook.com/gaultmillaupolska/

Dodaj komentarz:




Komentarze:



 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017