II edycja Konkursu Kulinarnego „ Gęsina nie tylko na św. Marcina ‘’ 19 sierpnia 2017 r.

01-06-2017

 

Serdecznie zapraszamy do udziału  w  II edycji Konkursu Kulinarnego „ Gęsina nie tylko na św. Marcina ‘’ , który odbędzie się 19 sierpnia 2017 roku w Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach.

 

Pomysłodawcą  i organizatorem  konkursu jest Wiesław Bober oraz Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach ul. Zamkowa 2.

Patronat merytoryczny objął Klub Szefów Kuchni.

Zapraszamy kucharzy  profesjonalistów z całej Polski .

W konkursie będą uczestniczyć ekipy 2 osobowe mające do dyspozycji 4 stanowiska kuchenne.

Każda ekipa będzie miała do przygotowania 9 porcji dania . Jedna porcja trafia na stół ekspozycyjny a pozostałe do jury degustacyjnego i technicznego.

Celem konkursu jest promocja kucharzy , pokazanie ich umiejętności i  wysokiej wiedzy zawodowej oraz promocja produktu : gęsiny.

 

Odprawa uczestników konkursu z jury odbędzie się 18 sierpnia o godz. 19.00

Sala D I piętro.

Sobota - Rozpoczęcie konkursu kulinarnego – godz. 10,00 – restauracja Przędzalnia.

I tura   – godz.  10,00 – 11,40

II tura  - godz.   11,40 – 13,20

III tura – godz. 13,20  - 15,00

 

Wyniki prac oceniać będzie jury profesjonalne  składające się z 8 ekspertów gastronomicznych pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego.

 

Przewidywane nagrody : I , II , III miejsce

- Statuetka

- Puchar

- Dyplom

- nagrody od sponsorów

- nagroda niespodzianka

 

Uroczyste ogłoszenie wyników konkursu nastąpi  podczas uroczystej gali

19 sierpnia 2017 r. godz. 20,00 / I piętro

 

Ekipy będą miały do dyspozycji stanowiska wyposażone w profesjonalny sprzęt kuchenny  przez sponsora  Gastro  Magic Service Wypożyczalnia Gastronomiczna : zlewozmywak wraz ze stołem odstawczym , stół roboczy ,

płyty indukcyjne , piec konwekcyjno-parowy oraz stanowisko techniczno –sprzętowe : cyrkulator sous-vide z wanną , pakowarka próżniowa , stół grzewczy z nadstawką grzewczą .

 

REGULAMIN

FORMULARZ ZGŁOSZENIA

RECEPTURA

Dodaj komentarz:




Komentarze:



 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017