Dominik Karpik w finale Kulinarnego Pucharu Polski 2017!

03-07-2017

W sobotę, 24 czerwca, w malowniczym Szczawnie Zdroju odbył się Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej - III edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej.

W konkursie udział wzięło 8 drużyn kucharskich. Każda z ekip miała za zadanie przygotować danie główne, w którym obowiązkowymi składnikami były mięso z jelenia i topinambur oraz przystawkę  z wykorzystaniem przepiórki i rokitnika.

Dania oceniało Jury w składzie:Waldemar Hołówka - Przewodniczący Jury, Wojciech Harapkiewicz - Koordynator konkursu orazTomasz Jakubiak, Piotr Szczygielski - Szczypior, Łukasz Konik, Grzegorz Parczewski, Jacek Jakubczak, Artur Musztyfaga, Mariusz Pieterwas, Adam, Dmyterko i Tomasz Czarnecki.

Najlepsze, zdaniem Jury, dania przygotowali Dominik Karpik, który wystąpił w duecie z Magdą Stolc. Zespół reprezentował Restaurację Mercato Hilton w Gdańsku. Zwycięzca oprócz cennych nagród otrzymał również nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2017.

Na pozostałych miejscach uplasowali się:

- Rafał Grzegorzek i Paweł Kamiński z Hotelu Spa Dr Irena Eris w Polanicy Zdrój – II miejsce

- Waldemar Trzciołek i Artur Antkowiak z Hoteul Ostoja Chobienice w Siedlcach – III miejsce.

 

Więcej informacji o KPP na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Zapraszamy również
na nasz kanał filmowy na Youtube.

Dodaj komentarz:




Komentarze:



 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017