Kulinarny Puchar Polski 2017

10-10-2017

Na najwyższym podium stanęli Bartosz Peter i Rafał Kudliński.Wczoraj, 27 września, zakończył się dwudniowy finał 17. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. W konkursie wystartowało 10 drużyn, który zdobyły nominację do KPP oraz laureaci ubiegłorocznej edycji konkursu.

Każda z drużyn, podczas pierwszego dnia finału, miała za zadanie przygotować przystawkę na bazie przepiórki świeżej, zielonych pistacji i octu balsamico di Modena oraz zaproponować własną interpretację szarlotki z wykorzystaniem jabłek grójeckich. Drugiego dnia konkursowych zmagań zawodnicy zaprezentowali dania główne, w których składnikami obowiązkowymi były halibut, szynka parmeńska oraz ryż czarny.

Międzynarodowe Jury, które oceniało uczestników Kulinarnego Pucharu Polski najwyższe noty przyznało Bartoszowi Peterowi i Rafałowi Kudlińskiemu, którzy reprezentowali Copernicus Toruń Hotel****). Zwycięski zespół przygotował mozaikę z przepiórki (przystawka), jesienne jabłko z wędzoną śmietaną (deser) i halibuta z jesiennymi dodatkami (danie główne).

Na kolejnych miejscach na podium uplasowali się:

Paweł Salamon i Maciej Pisarek – II miejsce

Paweł Kubera i Kajetan Świokła – III miejsce.

Dodaj komentarz:




Komentarze:



 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017