http://worldfood.pl/

Ruszyły zapisy do Gout de France Good France 2018!

08-01-2018

Już po raz czwarty wydarzenie Gout de France / Good France zgromadzi nas w pierwszym dniu wiosny, a więc 21 marca 2018 roku, wokół szefów kuchni na pięciu kontynentach: razem obchodzić będziemy święto francuskiej gastronomii.

W każdej restauracji, która weźmie udział w tym projekcie, specjalnie przygotowana kolacja będzie hołdem dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej, dla jej odkrywczego charakteru i dla wartości, których jest przekazicielem: chodzi o idee dzielenia się, wspólnie przeżywanej przyjemności, uznania dla dobrej żywności.

Czwarta edycja koncentrować się będzie na promowaniu walorów francuskich win i napojów alkoholowych.JPEG

W Polsce w pierwszej edycji wydarzenia w 2015 roku wzięło udział 37 restauracji, w 2016 było ich już 93. W 2017 ich liczba wzrosła do 159 restauracji w 14 województwach.

W skali światowej w 2017 roku, w Gout de France / Good France wzięło udział 2100 restauracji, jak również 156 francuskich ambasad i konsulatów ze 149 krajów.

 

Czy to w słynnych restauracjach, czy w dobrych knajpkach, szefowie kuchni z całego świata mogą włączyć się w to globalne święto radosnego posiłku. Zapisy są przyjmowane poprzez stronę: http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register

Każde zgłoszone menu powinno składać się z następujących pozycji: aperitif, przystawki, danie główne, deska serów, deser, francuskie wina i szampany. Wysokość ceny za menu ustala sama restauracja.

Dla uzyskania dodatkowych informacji, prosimy skontaktować się z:
Atout France Polska
Pani Julia Dzionek
Tel. + 48 22 529 30 86
stagiaire.pl@atout-france.fr
ul. Piękna 1
00-477 Warszawa

Dodaj komentarz:




Komentarze:



 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017
  • Worldfood