https://www.worldfood.pl/?utm_source=kucharzeserwis&utm_medium=banner&utm_campaign=wystawcy

Największe w północno-wschodniej Polsce targi branży HoReCa już w kwietniu!

21-02-2018

Prestiżowe konkursy kulinarne, znani szefowie kuchni w strefie pokazów, szkolenia dla restauratorów, profesjonalni kupujący z całej Polski i najlepsi dostawcy – tak zapowiada się trzecia edycja największego w północno-wschodniej Polsce wydarzenia w branży HoReCa. Targi Mazury HoReCa odbędą się w dniach 17-18.04.2018 r. w halach targowych Expo Mazury w Ostródzie.

W targach wezmą udział szefowie kuchni, młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, kawiarni, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług dla kanału HoReCa – liderzy w branży. Mazury HoReCa to doskonała okazja do zapoznania się z szeroką ofertą dostawców, nawiązania nowych kontaktów biznesowych, wzbogacenia specjalistycznej wiedzy, a także obserwowania zmagań uczestników konkursów kulinarnych czy wzięcia udziału w inspirujących pokazach live cooking.

Talenty kulinarne, wyzwania i inspiracje

Sercem targów Mazury HoReCa jest strefa konkursowa, która w trzeciej edycji zostanie rozbudowana. Odbywające się w niej prestiżowe konkursy kulinarne  - „Master Challenge by Schöller”, „Drób na Polskim Stole”, „Gęsina w Restauracji” są skierowane do profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. Emocje sięgną zenitu - po raz pierwszy we wszystkich trzech konkursach będzie walczyło jednocześnie aż 16 uczestników (w konkursie „Gęsina w Restauracji” będzie to 16 dwuosobowych drużyn). Podstawowym składnikiem przygotowywanych przez uczniów dań w konkursie „Drób na Polskim Stole” będzie mięso indycze. Profesjonalni kucharze przygotują dania z gęsiny, a obie grupy uczestników w „Master Challenge by Schöller” stoczą walkę na najbardziej kreatywny deser lodowy. Na zwycięzców czekają bardzo atrakcyjne nagrody!

W strefie live cooking będzie można podziwiać pokazy kulinarne znanych szefów kuchni. W tym roku pokazy przeprowadzi Akademia Bocuse d’Or – jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie.

Kontakty biznesowe

Formuła B2B targów oparta na krótkich spotkaniach biznesowych między wystawcami a potencjalnymi kontrahentami to gwarant precyzyjnego dotarcia z ofertą do zainteresowanych klientów. Do Programu Hosted Buyers (profesjonalnych kupujących) organizatorzy Mazury HoReCa zaprosili ponad stu przedstawicieli restauracji, hoteli, piekarni i cukierni z całej Polski. Jak wynika z poprzednich edycji, spotkania owocują nie tylko owocnymi transakcjami, ale i nowymi pomysłami biznesowymi czy ciekawymi formami współpracy.

Profesjonalne szkolenia

Jak optymalnie zarządzać lokalami gastronomicznymi, ich personelem i finansami? O tym na szkoleniach dla przedstawicieli gastronomii opowiedzą: Piotr Rogowski - trener i doradca z kilkunastoletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej, współtwórca innowacyjnego projektu V4B.pl oraz Paweł Grubba – wykładowca, prelegent i panelista wielu branżowych konferencji, manager restauracji w programie Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia.

 

Więcej informacji na stronie internetowej targów: http://mazuryhoreca.pl oraz na Facebooku https://www.facebook.com/MazuryHoReCa.

 

Bilety na wydarzenie są dostępne na stronie: https://expobilety.pl/targi/87

Dodaj komentarz:




Komentarze:



 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017
  • Worldfood