http://www.eurigastro.com.pl/


http://www.progastro24.pl

Ranking pieców do pizzy - który sprawdzi się w pizzerii?

23-02-2019

Wybór odpowiedniego pieca do pizzy to kluczowa kwestia w lokalach serwujących ten włoski przysmak. Producenci oferują m.in. urządzenia, które są opalane drewnem, elektryczne czy gazowe. Tego typu akcesoria sprawdzą się zarówno w mniejszych lokalach, jak i większych restauracjach. Które z nich wyróżniają się wyjątkową funkcjonalnością?

1. GGF – piec do pizzy dwukomorowy

To zasilane prądem urządzenie doskonale sprawdzi się nie tylko w małych lokalach gastronomicznych, ale także w tych średnich restauracjach. Przedni panel pieca został wykonany ze stali nierdzewnej, odpornej na korozję i uszkodzenia mechaniczne. Na dnie komory znajduje się płyta szamotowa, odpowiedzialna za prawidłową cyrkulację powietrza – takie rozwiązanie gwarantuje doskonałe wypieczenie ciasta, przy jednoczesnym zachowaniu wszystkich walorów świeżych składników, takich jak pomidory czy pieczarki. Dzięki dwóm komorom oraz optymalnym wymiarom, w piecu można przygotować jednocześnie nawet kilkanaście pysznych pizz.

l Wymiary: 1010 mm x 1210 mm x 750 mm

l Cena: ok. 8 000 zł

2. Hendi – elektromechaniczny piec do pizzy

Piec marki Hendi idealnie spełni swoje zadanie w nieco mniejszych lokalach gastronomicznych, a dzięki optymalnym wymiarom nie zajmie zbyt wiele miejsca w kuchni. Urządzenie, dostępne między innymi w ofercie internetowej hurtowni gastronomicznej www.horeca-24.pl, zostało wyposażone w jedną komorę, mieszczącą cztery pizze o średnicy 30 cm. Ogromnym atutem tego modelu jest nie tylko funkcjonalność, ale także szybkość pracy, dzięki czemu serwowanie gościom pysznych przysmaków będzie znacznie łatwiejsze, a czas oczekiwania zostanie skrócony do minimum.

l Wymiary: 850 mm x 840 mm x 360 mm

l Cena: ok. 6 000 zł

  1. AP Polska – piec do pizzy Maximus

Opalany drewnem piec Maximus to urządzenie wykonane z wysokiej klasy materiałów ogniotrwałych i izolacyjnych. Dzięki zastosowaniu klasycznego sposobu ogrzewania, włoskie dania będą idealnie wypieczone i niezwykle aromatyczne. Niewątpliwą zaletą tego modelu jest niskie zużycie drewna (5 kg/h) i krótki czas przygotowania potraw. W zestawie dostępne są również dodatkowe akcesoria, takie jak termometr, komin z daszkiem i naczynie żaroodporne. Gadżet pomieści jednocześnie pięć drożdżowych placków o średnicy 25 cm lub trzy o średnicy 40 cm.

l Wymiary: 600 mm x 980 mm x 1010 mm

l Cena: ok. 7 000 zł

4. RM Gastro – piec do pizzy Flame 4

Gazowy piec do pizzy Flame 4 to niezwykle trwałe i funkcjonalne urządzenie – obudowa ze stali lakierowanej oraz drzwi wykonane ze stali nierdzewnej gwarantują odporność na uszkodzenia mechaniczne, takie jak wgniecenia czy zarysowania. Piec został wyposażony w ogniotrwałą płytę szamotową, kumulującą ciepło i zapewniającą równomierne wypiekanie pizzy na całej powierzchni. Ogromnym atutem tego akcesorium jest manualny termostat oraz elektroniczny wyświetlacz temperatury, dzięki czemu precyzyjny dobór temperatury będzie znacznie łatwiejszy. Dodatkową zaletę tego gadżetu stanowi specjalna izolacja, która ogranicza straty ciepła, a co za tym idzie – wpływa na obniżenie kosztów eksploatacji. Konstrukcja pieca umożliwia piętrowanie urządzeń (maksymalnie dwie sztuki).

l Wymiary: 1130 mm x 1230 mm x 470 mm

l Cena: ok. 15 000 zł

5. Revolution – dwukomorowy piec do pizzy

Elektryczny piec do pizzy marki Revolution to urządzenie, które, dzięki swoim optymalnym wymiarom, idealnie sprawdzi się w małej gastronomii. Produkt został wyposażony w dwie oświetlone komory oraz kominek odpowietrzający bez regulacji. Dno komory wyłożono dodatkowo płytą szamotową, wyróżniającą się odpornością na szoki temperaturowe, dzięki czemu wypieki będą idealnie chrupiące i aromatyczne. Niebagatelną zaletą tego urządzenia jest również regulacja grzałek za pomocą niezależnych termostatów (w zakresie od 0˚C do 500˚C). Ważną rolę odgrywa także obudowa ze stali węglowej, cechującej się odpornością na uszkodzenia, dzięki której piec posłuży przez wiele lat.

l Wymiary: 890 mm x 730 mm x 750 mm

l Cena: ok. 4 000 zł

6. Resto Quality – elektryczny piec tunelowy SET1100

Urządzenie marki Resto Quality nadaje się do wypieku pizzy w większych lokalach gastronomicznych, ale doskonale sprawdzi się również do przygotowania chleba czy wypieków cukierniczych. Zaletą produktu jest krótki czas pieczenia oraz proste odbieranie produktów z taśmociągu, co usprawnia proces przyrządzania potraw. Komorę piekarnika wykonano z odpornej na uszkodzenia stali, a korpus z odpornej na korozję stali nierdzewnej. Obsługę tego gadżetu ułatwi dodatkowy wyświetlacz LCD, a także duże okienko umożliwiające ciągłą kontrolę pieczenia. Zaletą elektrycznego pieca tunelowego jest też niskie zużycie energii oraz równomierne rozprowadzanie ciepła w całej komorze.

l Wymiary: 760 mm x 1080 mm x 458 mm

l Cena: ok. 24 000 zł

 

Artykuł sponsorowany

Dodaj komentarz:




Komentarze:



 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017
  • Worldfood