Pstrąg z grilla z masłem rozmarynowym

25-06-2013

Pstrąg z grilla z masłem rozmarynowym

Składniki:

-4 sprawione pstrągi

-4 łyżki masła

-4 ząbki czosnku

-3 łyżki oliwy

-4 gałązki świeżego rozmarynu

-łyżka natki pietruszki

-sól i pieprz

 

Wykonanie:

Pstrąga umyj i osusz.

Za pomocą blendera zmiksuj czosnek, igiełki rozmarynu (bez gałązek) i oliwę, dopraw solą i pieprzem.

Dwie łyżki zmiksowanej mieszanki wymieszaj z masłem i drobno posiekaną pietruszką.

Do wnętrza ryb nałóż masło rozmarynowe, a skórę ponacinaj i natrzyj mieszanką z oliwą i czosnkiem. Odstaw pstrągi na godzinę do lodówki.

Rozgrzej grill ogrodowy, nasmaruj ruszt olejem, ułóż na nim pstrągi. Grilluj przez około 15 minut obracając i smarując pozostałą mieszanką.

 

 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017