Czekoladowe fondue z truskawkami

09-07-2013

Czekoladowe fondue z truskawkami

Składniki:

  • 200 g półsłodkiej czekolady
  • ½ śmietany kremówki
  • 5 łyżek świeżego soku pomarańczowego
  • 300 g truskawek

Wykonanie:

  1. Rozpuść czekoladę w garnku
  2. Dodaj śmietanę, sok. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  3. Przelej do garnka fondue i ustaw nad palnikiem lub podgrzewaczem.
  4. Zanurzaj w nim truskawki nadziane na widelczyku do fondue.

 

 

 

 

 

 

 

Źródło http://przepisy-truskawki.pl/przepisy/czekoladowe-fondue-z-truskawkami/

 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017