Toskańska sałatka z białą fasolką

26-07-2013

Toskańska sałatka z białą fasolką

Składniki:

  • 800 g grubo posiekanej i odsączonej białej fasoli z puszki
  • 1 drobno pokrojona czerwona cebula
  • 2/3 szklanki suszonych pomidorów
  • 150 g pokrojonej na centymetrowe kawałki mozzarelli
  • 1/2 szklanki oliwek kalamata ez pestek
  • 150 g rukoli
  • rozgnieciony ząbek czosnku
  • łyżka drobno posiekanego oregano
  • 1/4 szklanki octu balsamicznego
  • 1/4 szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia

 

Sposób przygotowania:

  1. W salaterce zmieszaj fasolę, cebulę, pomidory, ser i oliwki.
  2. Zrób winegret z oregano.
  3. Umieść składniki ( 4 ostatnie) w zakręcanym słoju, potrząsając, dobrze wymieszaj.
  4. Polać sałatkę winegretem i wymieszaj. Podawać z rukolą.

 

 

 

 

 

 

 

Źródło: http://apetycznie.pl/salatki/toskanska-salatka-z-biala-fasolka/

 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017