Farfalle w akompaniamencie truskawek i bananów

29-07-2013

Farfalle w akompaniamencie truskawek i bananów

Składniki:

 

  • 2 banany
  • 1 szklanka makaronu
  • 1/4 szklanki rodzynek
  • 1 szklanka truskawek
  • 3 gałązki mięty
  • 2 jogurty wiśniowe

Sposób przygotowania:

 

  1. Ugotować makaron w lekko osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzić, przelać zimną wodą i ostawić.
  2. Banany obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Truskawki odszypułkować, umyć, osuszyć, przekroić na ćwiartki.
  3. Rodzynki przepłukać, włożyć do miseczki, zalać gotującą się wodą i zostawić do czasu, aż zmiękną i napęcznieją.
  4. Przygotowane owoce wymieszać z makaronem i jogurtem. Miętę pokroić w paseczki, dodać do sałatki, wymieszać. Podawać w szklanej misie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Źródło: http://apetycznie.pl/desery/makaron-w-towarzystwie-truskawek-i-bananow/

 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres