Deser cytrynowy

04-08-2013

Deser cytrynowy

Składniki:

  • 4 jajka
  • 8 łyżek cukru
  • cytryna
  • melisa świeża
  • 2 op. galaretki o smaku cytrynowym

 

Sposób przygotowania:

  1. Galaretki dokładnie rozpuść w 1 l gorącej wody, nastepnie schłodzić.
  2. Jajka sparz, wbij do miski i ubij z cukrem.
  3. Do masy jajecznej dodaj gęstniejącą Galaretkę.
  4. Deser przelej do 4 pucharków, umieść w lodówce do schłodzenia.
  5. Podawaj udekorowany plasterkami cytryny i listkami melisy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Źródło: http://apetycznie.pl/desery/deser-cytrynowy/

 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017