Naleśniki z warzywami

26-10-2013

Naleśniki z warzywami

Składniki:

 

  • 1 op. sosu pomidorowego
  • 10 pieczarek
  • 1 przyprawa Ziarenka Smaku
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka ketchupu
  • 5 jajek
  • 500 ml śmietanki 12%
  • 1 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • 3 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

 

  1. Cukinię, cebulę i pieczarki oczyść i pokrój w dużą kostkę.
  2. Podsmaż je na maśle przez 10 minut, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, dodaj ketchup.
  3. Naleśniki:
  4. Białka jajek oddziel od żółtek.
  5. Białka ubij na pianę ze szczyptą soli, dodaj żółtka i śmietankę.
  6. Następnie ciasto delikatnie połącz z mąką.
  7. Następnie ciasto delikatnie połącz z mąką.
  8. Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 naleśników, na każdym połóż porcję farszu i zwiń w rulon.
  9. Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
  10. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  11. Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://apetycznie.pl/przekaski/nalesniki-z-warzywami/

 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres