Pstrąg z farszem migdałowym

30-10-2013

Pstrąg z farszem migdałowym

Składniki:

 

  • 4 małe pstrągi
  • 5 dag migdałów
  • cytryna
  • kromka pszennego chleba
  • pęczek natki
  • 1/4 kostki masła
  • por
  • marchewka
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

 

  1. Cytrynę dokładnie umyć, osuszyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Pstrągi umyć, osuszyć, posolić i skropić sokiem z cytryny.
  2. Migdały sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Natkę pietruszki opłukać, otrzepać z wody, posiekać.
  3. Kromki chleba pokruszyć,, wymieszać z migdałami, skórką z cytryny i natką. Dodać połowę miękkiego masła, dokładnie wymieszać. Farsz przyprawić do smaku solą i pieprzem
  4. Por i marchewki oczyścić. Marchewki pokroić szczelinowym nożykiem w cienkie paski, por podzielić na liście. Warzywa wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 5 minut
  5. Pstrągi wypełnić farszem, obwiązać paskami marchewki i pora. Na rybach rozłożyć wiórki masła. Każdego pstrąga owinąć folią aluminiową.
  6. Ryby ułożyć w brytfannie, piec 30 minut w temp. 180 stopni. Cytrynę pokroić w cząstki. Podawać ryby z cytryną

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://apetycznie.pl/rybki/pstrag-z-farszem-migdalowym/

 

 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres