Księga przepisów

Zupa z ogonów wołowych z soczewicą i paprykową pianką

23-09-2014

Zupa z ogonów wołowych z soczewicą i paprykową pianką

    Składniki:          1 kg ogonów wołowych          100g soczewicy zielonej    &
więcej...

 

Burger wołowy po polsku

23-09-2014

Burger wołowy po polsku

Składniki:          750 g mielonej łopatki wołowej          ¼  cebuli drobno posiekanej   &nb
więcej...

 

Grillowane żeberka QMP glazurowane syropem sosnowym

01-07-2014

Grillowane żeberka QMP glazurowane syropem sosnowym

Grillowane żeberka QMP glazurowane syropem sosnowym Czas wykonania: 2 godz./marynowanie 12 godz. Stopień trudności: łatwe Element wykorzystany: żebra wołowe QMP Sposób przygotowania: piecze
więcej...

 

Pstrąg z farszem migdałowym

30-10-2013

Pstrąg z farszem migdałowym

Składniki:   4 małe pstrągi 5 dag migdałów 1 cytryna 1 kromka pszennego chleba pęczek natki 1/4 kostki masła por 1 marchewka sól i pieprz   Spos
więcej...

 

Naleśniki z warzywami

26-10-2013

Naleśniki z warzywami

Składniki:   1 op. sosu pomidorowego 10 pieczarek 1 przyprawa Ziarenka Smaku 1 cukinia 1 cebula 2 łyżki masła 1 łyżka ketchupu 5 jajek 500 ml śmietanki 12% 1 1/2 szklanki mąki p
więcej...

 

Grillowany łosoś norweski z jabłkami

26-10-2013

Grillowany łosoś norweski z jabłkami

Składniki:   4 x 180 g fileta łososia bez skóry Marynata: 1/2 szklanki oliwy z oliwek extra virgin 1 papryczka 2 łyżki brązowego cukru 50 ml śliwowicy 1 łyżka miodu lipowego 3
więcej...

 

Fasolowa zupa po toskańsku

26-10-2013

Fasolowa zupa po toskańsku

Składniki:   2 łyżki oliwy 3 średnie grubo posiekane cebule 2 rozgniecione ząbki czosnku 200 g grubo pokrojonego szpeku 2 średnie grubo pokrojone marchewki 2 oczyszczone i grubo pok
więcej...

 

Deser cytrynowy

04-08-2013

Deser cytrynowy

Składniki: 4 jajka 8 łyżek cukru cytryna melisa świeża 2 op. galaretki o smaku cytrynowym   Sposób przygotowania: Galaretki dokładnie rozpuść w 1 l gorącej wody, nastepnie s
więcej...

 

Farfalle w akompaniamencie truskawek i bananów

29-07-2013

Farfalle w akompaniamencie truskawek i bananów

Składniki:   2 banany 1 szklanka makaronu 1/4 szklanki rodzynek 1 szklanka truskawek 3 gałązki mięty 2 jogurty wiśniowe Sposób przygotowania:   Ugotować makaron w l
więcej...

 

Przepiórki z sałatą

29-07-2013

Przepiórki z sałatą

Składniki:   6 przepiórek 1/2 szklanki mąki 1,5 łyżki grubej soli morskiej 2 łyżeczki pieprzu, grubo zmielonego olej roślinny do smażenia Sos cytrynowo - pieprzowy: 1/4 szkla
więcej...

 

 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres