http://kpp.mtp.pl/pl/


http://kongresszefowkuchni.pl/

HACCP

Warto się szkolić w zakresie HACCP/GHP/GMP

17-07-2013

Warto się szkolić  w zakresie HACCP/GHP/GMP

Obowiązek dotyczący szkolenia w zakresie GHP/GMP/HACCP pracowników restauracji wykonujących prace związane z przygotowywaniem i serwowaniem żywności wynika z aktualnego prawa żywnościowego. &n
więcej...

 

HACCP w restauracji jest opłacalny

03-06-2013

HACCP w restauracji jest opłacalny

Obowiązkowe wdrożenie  zasad systemuHACCP* dość często postrzegane jest  przez właścicieli restauracji, pubów, barów etc. jako zbędna „papierologia” i niepotrzebny
więcej...

 

Wdrażanie systemu HACCP - Zasada II

03-11-2011

Wdrażanie systemu HACCP - Zasada II

Krytyczny punkt kontrolny to czynność lub proces, w którym można zastosować czynności kontrolne, aby zapobiec zagrożeniu poprzez wyeliminowanie go lub ograniczenie go do akceptowalnych kryter
więcej...

 

Wdrażanie systemu HACCP- Zasada I - Analiza zagrożeń

03-11-2011

Wdrażanie systemu HACCP- Zasada I - Analiza zagrożeń

Zagrożenie to właściwości fizyczne, chemiczne lub mikrobiologiczne, które powodują zagrożenie bezpieczeństwa żywności. Analiza zagrożeń polega na wskazaniu potencjalnych zagrożeń związanych z
więcej...

 

Wdrażanie systemu HACCP

03-11-2011

Wdrażanie systemu HACCP

Pierwszym etapem wprowadzania systemu jest zobowiązanie się firmy w formie pisemnej do wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności w zakładzie pracy. Zostanie także określony obszar w jakim zostanie w
więcej...

 

Zasady tworzenia systemu HACCP

03-11-2011

Zasady tworzenia systemu HACCP

Proces tworzenia i wdrażania systemu HACCP w zakładzie produkcyjnym jest wieloetapowy oraz długotrwały, można go podzielić na trzy główne etapy : a)etap przygotowawczy - polega na zapoznaniu
więcej...

 

Uwarunkowania prawne wobec systemu HACCP

21-07-2011

Uwarunkowania prawne wobec systemu HACCP

Uwarunkowania prawne System HACCP ma swoje uwarunkowania w polskim prawie żywnościowym. Obowiązek wdrażania tego systemu wykazuje wiele dokumentów organizacji FAO, WHO, Codex Alimentarius oraz dyre
więcej...

 

System HACCP- wprowadzenie

21-07-2011

System HACCP- wprowadzenie

System HACCP - definicja HACCP - Hazard Analitic Critical Control Points – Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontrolnych- to system zarządzania bezpieczeństwem żywności. Obejmuje on systematyc
więcej...

 

Audyt-podstawowe informacje

21-07-2011

Audyt-podstawowe informacje

Audyt - to systematyczny, udokumentowany i niezależny przegląd systemu mający na celu dokonanie jego oceny oraz czy działa on w sposób należyty, zgodny z zaplanowanymi założeniami. Sprawdza on, czy w
więcej...

 

GMP- podstawowe informacje

21-07-2011

GMP- podstawowe informacje

Dobra Praktyka Produkcyjna- GMP – to źródło szczegółowych zasad związanych z higieną podczas produkcji żywności. Dotyczy ona kontroli jakości zdrowotnej środków spożywczych. GMP zawiera szczegółowe r
więcej...

 

GHP- podstawowe informacje

21-07-2011

GHP- podstawowe informacje

Dobra Praktyka Higieniczna – GHP - to wszystkie działania, które należy podjąć oraz zapewnić odpowiednie warunki higieniczne w celu zagwarantowania bezpieczeństwa produkowanej żywności. Muszą one być
więcej...

 

 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres