Kujawsko - Pomorskie Potyczki Kulinarne rozstrzygnięte!

24-04-2017

W piątek 21.04.2017  r .odbyła się 14. edycja Kujawsko-Pomorskich Potyczek Kulinarnych – konkursu nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski 2017.

Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne to konkurs, który przez lata zdobył statut konkursu ogólnopolskiego. Od lat organizowany jest przez Dariusza Gwiazdę, szefa kuchni Hotelu City w Bydgoszczy. Tegoroczna edycja odbyła się w Pijalni Wód Inowrocławianka w Inowrocławiu.

W konkursie wystartowało 11 zawodników. Najlepsze danie z wykorzystaniem składników obowiązkowych, czyli udźca sarniego i trufli czarnej przygotował Paweł Spodzieja z Hotel HP Park w Poznaniu. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Dominik Świątecki z City Park Poznań – II miejsce i Przemysław Kopania z Sofitel Victoria w Warszawie – III miejsce.

Dodaj komentarz:




Komentarze:



 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017