http://kpp.mtp.pl/pl/


http://kongresszefowkuchni.pl/

Maciej Kobylański dołączył do finalistów Kulinarnego Pucharu Polski 2017!

16-06-2017

W piątek, 9 czerwca br. w Pałacu Tłokinia, odbył się kolejny konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski – Wielkopolski Kucharz Roku – konkurs im. Rafała Jelewskiego.

Do rywalizacji stanęło dwunastu kucharzy. W tym roku zadaniem konkursowym było przygotowanie dania, w którym obowiązkowymi składnikami były: gęsina – dowolny element, podroby z gęsi - dowolny element, kolorowa fasolka, rabarbar.

Uczestników konkursu oceniało profesjonalne Jury w składzie: Marcin Budynek – Przewodniczący Jury oraz Julia Komp -  najmłodsza szefowa kuchni odznaczona gwiazdką Michelin, Magdalena Ossowska, Marcin Szukaj, Paweł Oszczyk i Paweł Rozmiarek - jedyny w historii dwukrotny zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski.

Najwyższe noty za przygotowane danie otrzymał Maciej Kobylański z hotelu Dwór Stary Chotów. Zwycięzca otrzymał tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku 2017, liczne nagrody, a przede wszystkim nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2017.

Na kolejnych miejscach uplasowali się: Dawid Bielawski Hotel Edison Restauracja LUMIÈRE - Baranowo (miejsce II) oraz  Bartosz Fabiś z PURO Hotels NIFTY No.20 w  Poznaniu (miejsce III).

 

Więcej informacji o KPP na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Zapraszamy również na nasz kanał filmowy na Youtube.

Dodaj komentarz:




Komentarze:



 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres