POLAND 10O BEST RESTAURANTS AWARDS 2017

25-10-2017

20 października podczas Gali POLAND 10O BEST RESTAURANTS AWARDS 2017 w Pałacu Sobańskich w Warszawie poznamy najlepszą restaurację w Polsce w 2017 roku.

Gala i przewodnik to świetne podsumowanie tego, co dobrego wydarzyło się w polskiej gastronomii w 2017 roku i jednocześnie doskonały impuls do dalszego rozwoju branży restauracyjnej.

Nagrody dla restauracji i karczm będą przyznawane w trzech grupach: AWARD OF EXCELLENCE – jeden widelec, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 widelce oraz GRAND AWARD – 3 widelce. Najlepsze z najlepszych restauracji zostanie sklasyfikowanych w grupie GRAND AWARD - 3 widelce plus.

Miejsce restauracji w grupie ustalane jest na zasadzie – 75% oceny konsumentów – ankiety, głosowania, 25% oceny inspektorów.

Wszystkie odwiedzane przez inspektorów restauracje oceniane są za pomocą kwestionariusza składającego się ze stu podpunktów. Punkty przyznawane są za jakość i świeżość produktów, harmonijność menu, walory smakowe serwowanych dań, profesjonalizm i jakość obsługi, komfort i atmosferę pobytu oraz otoczenie i wnętrze restauracji.

Zaraz po uroczystym rozdaniu nagród, goście będą się rozkoszować potrawami przygotowanymi przez szefa kuchni restauracji AMBER ROOM Roberta Skubisza –laureata ubiegłorocznej edycji w kategorii: SZEF KUCHNI ROKU W menu między innymi : - tatar z tuńczyka, awokado, chilli, kolendra, chrupiące taco, - dojrzewająca polędwica wołowa, pieczona dynia piżmowa, purée z kasztanów, musztardowiec, - pierś z perliczki sous vide, pieczarki Portobello, sos tymiankowy, - pieczony filet z dorsza, zielone warzywa, bok choy, papryka, oliwa ziołowa, - udziec jagnięcy, kasza gryczana, sos piwny a na deser - czekolada Varlhona, karmelizowana gruszka, kamyczki solony karmel, - tapioka kokosowa, mango, biała czekolada, trawa cytrynowa, - gâteau czekoladowe, masło orzechowe, sól Maldon. Nie zabraknie również jak co roku tortu Poland 100 Best Restaurants 2017 przygotowanego na tę okazję przez firmę Ambasador92. Smakosze kawioru będą mogli się rozkoszować czarnym kawiorem z jesiotra – ekskluzywny przysmak rozpieszczający ludzkość od najdawniejszych lat dostarczy Esturian Caviar. Mocniejsze trunki zapewni firma Stock Polska, Winne Pola, Browar Hopkins oraz Dictador. 

Dodaj komentarz:




Komentarze:



 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017