Melba budyniowa

14-07-2013

Melba budyniowa

Składniki:

 

  • 6 szklanek mleka
  • 125 g masła
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki orzechów posiekanych
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki skórki pomarańczowej
  • owoce sezonowe
  • 4 op. budyniu o smaku waniliowym

 

Wykonanie:

 

  1. Budynie i mąkę rozprowadź w 2 szklankach zimnego mleka.
  2. Pozostałe mleko zagotuj z masłem.
  3. Połącz z Budyniem i bakaliami.
  4. Zagotuj ciągle mieszając, gotuj 0,5 minuty.
  5. Gorący budyń przełóż do formy, odstaw do ostudzenia.
  6. Wstaw do lodówki na 6 godzin.
  7. Melbę podawaj wyłożoną na talerz i udekorowaną owocami

 

 

 

 

Źródło: http://apetycznie.pl/desery/melba-budyniowa/

 

 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017